Gezellig onder vrienden en familie of met de hele buurt? Wij zorgen voor 7 tips om je zomerse barbecue tot een goed einde te brengen!

Timing is key

Organiseer je BBQ liefst in het weekend, en nóg liever op zaterdagavond. Zo kunnen jullie lekker lang blijven napraten of een stapje in de wereld zetten, want op zondag moeten je gasten meestal niet werken. Zondagmiddag is dan weer een goede zet als er kinderen meekomen. Een brede tijdspanne zoals ‘Welkom vanaf 18 uur’ zal ervoor zorgen dat (bijna) niemand het moet missen.

Locatie

Je kan natuurlijk gewoon BBQ’en in je achtertuin, op het terras van je appartement of op je oprit. Als je de hele straat wil uitnodigen, is een park of grasveld een ideale optie. Regen, ondanks de zonnige weersvoorspellingen? Zet het toestel onder je overdekt terras of een tentje zodat je toch nog buiten kan grillen. Barbecue smaakt altijd zomers, óók als je binnen eet!

Spread the word

Tijd om iedereen op hete kolen te zetten. Een WhatsApp-groep is heel makkelijk (en snel) om je barbecue te plannen. Liggen locatie en tijdstip vast? Dan kunnen je gasten onmiddellijk bevestigen. Hier kun je ook kwijt als je mensen iets wilt laten meenemen of wil vragen naar bepaalde wensen.

De tools

Naast een gezonde portie enthousiasme en goed gezelschap, heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Een barbecuetang is handig, maar je kan uiteindelijk je vlees ook omdraaien met een vork. Daarnaast haal je best een citroen in huis om je rooster te ontsmetten tussen twee gerechten door. Zo voorkom je dat smaken en marinades blijven hangen. Na het grillen laat je de barbecue nog even branden. Met een halve citroen ga je over de grill terwijl deze nog warm is. Het zuur maakt je plaat onmiddellijk proper.

Voorbereiding

Een BBQ is natuurlijk vooral bedoeld om te ontspannen dus niemand wil haasten op het laatste moment. Doe je inkopen een aantal dagen op voorhand zodat je de dag zelf rustig de nodige voorbereidingen kan doen. Vergeet zeker geen houtskool en aanmaakblokjes. Kies voor een frisse pastasalade als bijgerecht, denk aan lekkere sausjes en vul een mandje met stokbrood en kruidenboter. Reken op zo’n 3 stukken vlees per persoon om juist voldoende te hebben. Low budget? Vraag je gasten om zelf drank of vlees mee te nemen.


 

Music, maestro!

Hit the play button! Heb je zelf geen draadloze speakers? Stel de vraag gewoon aan je gasten. Met Spotify kan je samen met je gasten op voorhand je geweldige playlist samenstellen. Let wel op: gaat je barbecue niet door in huiselijke kring, raadpleeg dan de regels van Sabam.

Last but not least

Koelt het ’s avonds toch te veel af? Leg een aantal dekentjes klaar en zet wat kaarsjes op tafel. Er lijkt trouwens altijd wel iemand te zijn die de muggen aantrekt, denken aan een muggenspray is dus attent. Nog een laatste goede tip: wissel af tussen grillmasters zodat iedereen kan meegenieten.

 

Zet de pintjes maar koud!

 

 

20/04/2018

Meest gelezen

Eventtalk

Een interview met Goldfox, dj en allround music & marketing goeroe

12/04/2018

Inspiratie

10 redenen waarom je deze zomer naar Aper’eau Hasselt moet komen!

06/04/2018

Inspiratie

6 geweldige event apps die je zeker moet kennen

27/04/2018

Gerelateerd

Inspiratie

De 6 leukste Belgische zomerfestivals van 2018

12/04/2018

Nieuws

De 10 eventgeboden van Hood & Tell

13/04/2018

Inspiratie

10 redenen waarom een eventplanner het ideale lief is

06/04/2018

Wij scherpen onze eventpijlen voor

Je medewerkers ›

Laat je medewerkers elkaar op een andere manier kennen, geef hen een uitdaging die de nodige samenwerking vereist of organiseer een familiedag met (sportieve) topactiviteiten. Ons evenementenbureau zoekt én vindt de juiste balans voor een onvergetelijk personeelsfeest of teambuilding activiteit.

Je klanten en leveranciers ›

Tijd om hun trouw te belonen, met een gezellige receptie bijvoorbeeld! En verder een loyaliteitsprogramma in de vorm van een spaarkaart of social media-actie en het versterken of verder uitbouwen van je merk. Met de hulp van ons evenementenbureau schiet je áltijd raak.

Iedereen ›

Een volksfeest voor de hele stad, gezellige spelen voor de buurt of een klein muziek- of foodfestival voor iederéén? Wij verzinnen én organiseren met plezier een origineel verhaal waar je gasten nog lang positief over zullen spreken.

Vrienden en familie ›

Geen tijd (of zin) om zelf een feest te organiseren? Of het nu een babyborrel, tuinfeest, communiefeest, jubileum of zotte bday bash is: onze evenementen maken jouw privémomenten nog buitengewoner.

Merkactivatie ›

Je merk ondersteunen door persoonlijke interactie, een onvoorspelbare actie, de positionering van je merk versterken door doelgerichte merchandising, een roadshow om de impact te vergroten of de aandacht leggen op het commerciële voordeel? Wij activeren je merk bij zoveel mogelijk mensen.

Benieuwd naar onze avonturen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en beleef ze mee vanop de eerste rij.

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.

Op de hoogte blijven van onze avonturen?

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.