Voor velen staat de zomer gelijk aan een seizoen vol festivals. Jaarlijks wordt ons land bezocht door wereldartiesten en opkomend talent, en verlies je jezelf in de beste feestjes. Om deze reden stelde Hood & Tell een top 6 samen met onze favoriete festivals in België. Missen we een festival? Laat het ons dan weten via onze Facebookpagina of via mail. See you there!

1. WECANDANCE - Electronic Beach Festival

WECANDANCE is een jaarlijks zomerfestival dat plaatsvindt op het strand van Zeebrugge. Het festival dankt zijn unieke identiteit aan hun vier pijlers (muziek, eten, mode en kunst) die constant blijven, terwijl het thema ieder jaar wat verandert. Door nauw samen te werken met invloedrijke organisaties en partners en zowel hun invloed als bijdrage te omarmen, blijft het verhaal met hun publiek interessant, nieuw en relevant. En dat valt in de smaak bij de responsieve menigte die graag wordt aangetrokken door de premium aantrekkingskracht van WECANDANCE.

Editie 2018: 11- en 12 augustus 

2. Pukkelpop

Pukkelpop is een driedaags festival in Kiewit, Hasselt. Pukkelpop begon als een klein, lokaal muziekevenement voordat het een alternatief openluchtfestival werd. Pukkelpop is nu een van Europas grootste muziekevenementen geworden. Hun grote troef leggen velen uit als 'het thuiskomen'. Er hangt een familiaire sfeer die je niet snel ergens anders kan vinden. Zin in Dance, Rock, Pop én foute muziek? Dat vind je allemaal op de weide in Kiewit!

Editie 2018: 15 tot 18 augustus

3. Tomorrowland 

Tomorrowland is met gemak 's werelds beste dancefestival. Dit omwille van hun inkleding, aanpak en artiesten die van over de hele wereld komen. Wanneer je je uitnodiging krijgt, zit je al meteen mee in hun verhaal. Tomorrowland creëert geen event, maar een verhaal. Een sprookje waar je deel van kan uitmaken. Door hun gigantische succes gaat hun ticketverkoop ook razendsnel: meestal zijn ze zelfs binnen het uur uitverkocht. Geen geluk dit jaar? Probeer je dan maar klaar te maken voor de ticketverkoop van 2019, want dit moet je ooit gezien hebben!

Editie 2018: 20 tot 22 juli en 27 tot 29 juli (dubbel feest!)

4. Extrema Outdoor Belgium 

Hét house- en technofestival van België is Extrema Outdoor. Hier kan je drie dagen aan het water en strand genieten van grote namen uit de undergroundscene. Hun opmars en uitbreiding van de afgelopen jaren is er ook eentje om U tegen te zeggen. Ieder jaar werken ze meer en meer aan de details, hun stages, inkleding enzovoort. De ticketpijzen zijn toch relatief betaalbaar om namen als Amelie Lens, Seth Troxler, Len Faki, Ten Walls ... te kunnen bewonderen en te dansen op hun muziek.

Editie 2018: 18 tot 20 mei

5. Dour Festival 

Underground festival? Toffe locatie? Leuke stages? Die ene hiphopnaam of technobeuker die je moet zien? DOUR Festival is de plaats waar je moet zijn. Dour profileert zich als een underground muziekfestival en dat maken ze meer dan waar. Programmator Surfing Leons (Mathieu Fonsny) boekt namen die je nooit meer zal vergeten nadat je bent gaan kijken naar die ene artiest van wie je misschien nog nooit had gehoord.

Editie 2018: 11 tot 15 juli 

6. Rock Werchter

Torhout-Werchter werd op een dag Rock Werchter en is nu een van de grootste en bekendste festivals ter wereld in zijn soort. Hier kan je terecht als sympathisant van rock in al zijn facetten. Dit jaar spelen o.a. Gorillaz, Queen Of The Stone Age, The Killers, Pearl Jam en de Arctic Monkeys op de magische weide van Werchter. 

Editie 2018: 5- tot 8 juli 

12/04/2018

Meest gelezen

Eventtalk

Een interview met Goldfox, dj en allround music & marketing goeroe

12/04/2018

Inspiratie

10 redenen waarom je deze zomer naar Aper’eau Hasselt moet komen!

06/04/2018

Inspiratie

6 geweldige event apps die je zeker moet kennen

27/04/2018

Gerelateerd

Inspiratie

7 tips voor een zomerse barbecue

20/04/2018

Inspiratie

10 redenen waarom je deze zomer naar Aper’eau Hasselt moet komen!

06/04/2018

Inspiratie

6 geweldige event apps die je zeker moet kennen

27/04/2018

Wij scherpen onze eventpijlen voor

Je medewerkers ›

Laat je medewerkers elkaar op een andere manier kennen, geef hen een uitdaging die de nodige samenwerking vereist of organiseer een familiedag met (sportieve) topactiviteiten. Ons evenementenbureau zoekt én vindt de juiste balans voor een onvergetelijk personeelsfeest of teambuilding activiteit.

Je klanten en leveranciers ›

Tijd om hun trouw te belonen, met een gezellige receptie bijvoorbeeld! En verder een loyaliteitsprogramma in de vorm van een spaarkaart of social media-actie en het versterken of verder uitbouwen van je merk. Met de hulp van ons evenementenbureau schiet je áltijd raak.

Iedereen ›

Een volksfeest voor de hele stad, gezellige spelen voor de buurt of een klein muziek- of foodfestival voor iederéén? Wij verzinnen én organiseren met plezier een origineel verhaal waar je gasten nog lang positief over zullen spreken.

Vrienden en familie ›

Geen tijd (of zin) om zelf een feest te organiseren? Of het nu een babyborrel, tuinfeest, communiefeest, jubileum of zotte bday bash is: onze evenementen maken jouw privémomenten nog buitengewoner.

Merkactivatie ›

Je merk ondersteunen door persoonlijke interactie, een onvoorspelbare actie, de positionering van je merk versterken door doelgerichte merchandising, een roadshow om de impact te vergroten of de aandacht leggen op het commerciële voordeel? Wij activeren je merk bij zoveel mogelijk mensen.

Benieuwd naar onze avonturen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en beleef ze mee vanop de eerste rij.

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.

Op de hoogte blijven van onze avonturen?

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.